Rabona fogadások kevésbé ismert sportokra

A sportfogadásoknak és úgy általában a fogadásoknak több évszázados, sőt annál is hosszabb múltja van. Mielőtt még léteztek volna olyan fogadási oldalak, amilyen a Rabona, az emberek a fogadóirodákban tudták megtenni tétjeiket, attól régebben pedig még érdekesebb lehetőségek álltak rendelkezésre.

 

A Rabona jellegű platformok a múlt század kilencvenes éveinek második felében alakultak ki, az internet elterjedésével, azóta azonban jelentős fejlődésen estek át. Érdekes egy pillanatra elmélázni azon, mennyit változott ez az időtöltés az ókori olimpiai játékok óta, amikor az emberek még egymással fogadtak a győztesre, a mai napig, amikor a Rabona és társai igen változatos lehetőségeket kínálnak.

 

Ha megnyitsz egy olyan oldalt, amilyen a Rabona, sportok hatalmas választékát láthatod. A kiemelt helyen rendszerint olyan sportok vannak, amilyen a foci, a kosárlabda, vagy a tenisz. Azonban, ha kedveled a szokatlan kalandokat, ha szeretsz új dolgokat felfedezni, érdemes kissé tovább görgetni és megnézni, milyen kevésbé ismert sportokra lehet még fogadni.

Ezért érdemes kevésbé népszerű sportokra fogadni

A sportfogadási oldalak ma jóval többet kínálnak, mint hogy felsorolják az aktuális versenyeket és lehetővé teszik a játékosok számára, hogy megtegyék a tétjeiket. A legjobb oldalakon külön részleget találhatsz különböző tippekkel, tanácsokkal, korábbi statisztikai eredményekkel, emellett nem ritka az oktatási anyag sem a kezdő fogadók részére.

 

Ugyanakkor, ma már több világverseny is igazolja, hogy a sportfogadási platformok által felállított előzetes becslések, szorzók nagyon pontosak tudnak lenni. Emögött pedig nem kevés munka van.

 

Vagyis, ezek a vállalkozások idejük és energiájuk jelentős részét fordítják arra, hogy a legnépszerűbb sportokat kövessék és elemezzék, ezért kevesebb idő marad a háttérbe szoruló sportágakra, amelyekre általában kevesebb ember fogad.

 

Ezekre azért érdemes fogadni, mert maguk az elemzők is kevesebb figyelmet fordítottak rájuk. Ebből kifolyólag pedig simán megtörténhet, hogy olyan esetekben fizetnek nagy pénzeket, amikor egy mérkőzésen a favorit győzedelmeskedik. Ezért, ha ilyen sportokra szeretnél fogadni, javasolt, hogy nézz utána a korábbi eredményeknek, kutass egy kicsit. Így megtalálhatod az olyan sportokat, amelyek kívül estek a fogadóirodák fókuszán.

 

A nagyobb sportoknál az oddsok alakulását nem csak adott sportoló, vagy csapat teljesítménye és formája befolyásolja, hanem legalább ilyen mértékben az is, hogy mennyien fogadnak rá. Egy tenisz Grand Slam torna esetében például nyilván rengetegen teszik a pénzüket Novak Đoković győzelmére.

 

Ennek következtében aztán a szorzó is alacsonyabb lesz, hiszen maga a fogadási piac is mutatja, ki a favorit. Ezzel szemben az árnyékban maradó sportoknál nem egészen ez a trend. Ha itt az látható, hogy sokan fogadnak egy-egy csapatra, játékosra, az inkább azt jelöli, hogy a sportágat valóban ismerők a reális erőviszonyok ismeretében tippeltek. Ez jó vonalvezető lehet a győztes fogadás felé.

 

Sok olyan sport van, amelyekről a legolvasottabb sportfórumokon, médiában nem olvashatsz. Érdemes ezeket is megkeresni és az adott liga honlapját, közösségi médiás felületeit követni, ahonnan informálódni tudsz és felismerni olyan tendenciákat, amelyek győzelmet jelenthetnek.

 

Mielőtt fogadnál egy ilyen sportágra, érdemes hosszabb távon figyelni a fogadóirodák listáin tapasztalható tendenciákat, mozgásokat. Ha lineáris változásokat látsz, az gyakran annak a jele, hogy a fogadóiroda csak az átlagok alapján határozza meg a szorzókat, vagyis itt lehet valamilyen kitörési lehetőség.

 

Ha elkezdesz egy ilyen bajnokságot követni, soha ne csak azt az egy, vagy két csapatot kövesd, amelyeket kedvelsz, hanem a teljes bajnokságot. A teljes kép vizsgálata és nyomon követése nagyobb rálátást ad és nagyobb pontosságot eredményezhet a fogadás során.

 

Az ilyen sportok hátrányai között lehet említeni, hogy általában kevesebb a fogadási lehetőség, illetve, hogy a kisebb média lefedettség miatt nehezebb róluk információkat is szerezni, ennélfogva az elemzések elvégzése is több munkát igényel.

Lovehostel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top